Deprecated: Required parameter $args follows optional parameter $depth in /customers/2/4/3/manoirlecaillou.com/httpd.www/wp-content/themes/bellevuex/lib/nav.php on line 45 Deprecated: Required parameter $output follows optional parameter $depth in /customers/2/4/3/manoirlecaillou.com/httpd.www/wp-content/themes/bellevuex/lib/nav.php on line 45 Markten – Manoir le caillou

Manoir le caillou

Markten

Markten

Marché Gourmande

Wat je zeker niet mag missen in juli en augustus is de marché gourmande, oftewel de eetmarkt. Op het plein staan dan diverse kraampjes met verschillende soorten voeding afkomstig van lokale producenten. Brood, wijn, allerlei fruit en groenten, maar ook slakken, mosselen of foie gras zijn telkens van de partij. De slager bereidt jouw gekozen stuk vlees op zijn barbecue en verderop kies je een groentenbordje , een schoteltje frietjes of reeds een van de lekkere desserts. Neem plaats aan de lange tafels onder de oude platanen en luister naar Franse chansons terwijl je geniet van de heerlijke maaltijden.

Ochtend- en avondmarkten

In Lot-et-Garonne zijn er in de meeste dorpen en steden twee soorten markten. Ochtend- of avondmarkten worden aangekondigd via pancartes langsheen de toegangswegen, via de gemeentelijke website of via het uitdelen van flyers op andere evenementen. De marktjes gaan door in de straten maar ook op authentieke dorpspleinen. Ze zijn gezellig druk en worden meestal in de voormiddag of voor de Marchés Nocturnes, ’s avonds gehouden. Je kan er laveren tussen de kraampjes gevuld met alle soorten groenten en fruit van eigen bodem, specerijen, bloemen, kledij en andere snuisterijen.

Antiekmarkten

Het is steeds leuk om op zoek te gaan naar hebbedingetjes of curiosa. Want hier vind je het nog in zijn authentieke staat. Als kroon op het werk: lekker lang aperitieven en daarna iets eten in een plaatselijk restaurantje. Maandelijks gaat er op zondag in Monflanquin een antiekmarkt door. Een aanrader!