Manoir le caillou

Wijnstreek

Wijnstreek Dordogne / Lot-et-Garonne

Lokale Wijnbouwer "Vigneron Récoltant" Labat-Didier

47360 Montpezat

Les Vignerons de Buzet

De Buzet wijnstreek is gelegen in het Land van Albret tussen de Garonne en het woud van de Landes. Op de hellingen in de omgeving van het dorp Buzet-sur-Baïse, produceert men rode , rosé en witte AOC- wijnen (Appellation d'Origine Contrôléé). De rode wijnen zijn zowel krachtig als vlezig en zijn afkomstig van de Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc druivensoorten. Aan sportieve wijnliefhebbers wordt de wijngaardentocht van begin september, voor fietsers en wandelaars, sterk aangeraden.

Les vins de Bergerac

Monbazillac en Pécharmant zijn de twee meest gekende wijnstreken rond Bergerac. Het ‘Maison des Vins’ is een bijna verplichte halte tijdens uw bezoek aan Bergerac en bevindt zich in het midden van het historische centrum, in het Recollettenklooster, een schitterend kloostergebouw uit de XVII° eeuw.

Chateau Monbazillac

Het 16e-eeuws kasteel is geklasseerd als werelderfgoed en herbergt ook het wijnmuseum. Het gebouw presenteert een unieke en originele architectuur, een mengeling van Middeleeuwse defensieve systemen en Renaissance elegantie. De eigendom is in handen van een coöperatieve wijnkelder, die zorg draagt voor de magie van het pand en het kasteel openhoudt voor het publiek.

Les vins de Bordeaux

De totale productie van wijn in de Bordeauxstreek bestrijkt diverse districten in de Girondestreek. Het totale wijngebied Bordeaux beslaat daarom meer dan 100.000 hectare. Het is bijna volledig geklasseerd voor wijn met een beschermde herkomstbenaming, de Bordeaux-wijn. De erkende herkomstbenamingen zijn: • Bordeaux • Bordeaux Supérieur • Crémant de Bordeaux • Bordeaux Clairet