Manoir le caillou

Kasteelbezoeken

Kasteelbezoeken

Château de Duras

Château de Duras is een prachtig kasteel gelegen in het noordwesten van de Lot-et-Garonne. Het kasteel werd in 1137 gebouwd op een hooggelegen rots. Vanaf het kasteel heb je dan ook een prachtig uitzicht. Het kasteel is tegenwoordig opengesteld voor publiek en vormt één van de leukste bezienswaardigheden. Bij een bezoekje aan het kasteel kan je een rondleiding volgen waarbij je alles leert over de geschiedenis van het kasteel en de streek. Daarnaast kan je in het gebouw een interessant archeologisch museum bezoeken, Musée le Duras, waar veel oude voorwerpen, zoals wapens, tentoongesteld zijn.

Château de Bonaguil

Het kasteel van Bonaguil in Saint-Front-sur-Lémance, is als bouwwerk een streling voor het oog door de middeleeuwse stijl waarin het werd gebouwd. Mensen die interesse hebben in architectuur moeten het kasteel dat tussen Quercy en Perigord ligt, zeker een bezoekje brengen. De burcht behoort tot één van de meest indrukwekkende burchten van Europa.

Château le Stelsia

Château Lalande in Saint-Sylvestre-sur-Lot kreeg door Philippe Gineset, topondernemer en eigenaar van de decoketen Gifi, en zijn collega Jacques Bru een nieuwe bestemming en een nieuwe naam nl. “Le Stelsia”. Deze transformatie geeft je écht het gevoel dat je in een sprookje bent terecht gekomen. De sterke verfkleuren en de spectaculaire avondverlichting spreken tot ieders verbeelding. Voor groot en klein zijn het kasteel en zijn immense tuin een unieke beleving. Alleen al de mini-golf-ervaring tussen de in haagvormen gesculpteerde dieren, is onvergetelijk ( zie ook het item golfterreinen).

Château de Roquepiquet

Het Château de Roquepiquet ligt aan de rand van de beek Petit Tolzac of Tolzac de Verteuil, in Verteuil-d'Agenais. Het is nog steeds in privé-bezit en kan derhalve slechts op afspraak worden bezocht.